Proefzwemmen

Proefzwemmen

Het doel van proefzwemmen

Diploma waaier

(de reguliere lessen gaan door op de reguliere tijden, de kinderen die de zwemles op zaterdag volgen zwemmen deze dag dus 2 x.

Als je kind aan het einde van één van de diplomagroepen A-5, B of C is, wordt het eerst uitgenodigd voor het Proefzwemmen. Onze instructeurs/trices krijgen zo een goed beeld of je kind alle vaardigheden beheerst en of het klaar is voor het diplomazwemmen. Proefzwemmen wordt afgenomen in groepen van max. 25 a 30 kinderen. Proefzwemmen geeft geen garantie tot diplomazwemmen.

Wanneer is proefzwemmen?
In de regel vindt proefzwemmen plaats na les 9. De datums van het proefzwemmen staan op het overzicht met de lesdata vermeld. Deze datum is onder voorbehoud en kan indien nodig wijzigen.

 1. Proefzwemmen: Zaterdag 22-06-2024*
  A-
  diploma start * 14.00 uur
  B-
  diploma start * 15.00 uur
  C-diploma start * 15.00 of 16.00 uur
  * data/tijden ovb

Hoe weet ik of mijn kind mag deelnemen?
De lesgever beoordeelt of je kind toe is aan Proefzwemmen. Na les 8 ontvangt je kind de uitnodiging hiervoor via mail van de les-app/leerlingvolgsysteem..
Alleen de zwemjuf /meester kan je kind uitnodigen voor het proefzwemmen.
De uitnodiging kun je niet bij de receptie krijgen.

De kosten.
Proefzwemmen is niet inbegrepen bij de lesperiode. De kosten, € 9,60 betaal je na ontvangst van de uitnodiging via de les-app ideal betaling of aan de balie.
Doe dit tijdig vóór het proefzwemmen, de betaling dient voldaan te zijn anders kan uw kind niet deelnemen aan het proefzwemmen.

Hoe verloopt het Proefzwemmen?
Proefzwemmen begint altijd met het onderdeel Gekleed Zwemmen. Zorg dat je de vereiste kleding meeneemt. Denk ook aan een plastic tas om na afloop de natte kleren in te doen. Tijdens Proefzwemmen zijn alleen de lesgevers aanwezig op de zwemzaal. Ouders kunnen in de horeca wachten.

Het resultaat?
Bij het proefzwemmen zal je kind aan de eisen van het diplomazwemmen moeten voldoen. De besluitvorming van het proefzwemmen is bindend. Prestaties in de zwemles worden niet meegeteld in de eindbeoordeling.
Proefzwemmen gehaald, dan krijgt je kind na afloop de felbegeerde uitnodiging voor het Diplomazwemmen via de les-app mail.
Proefzwemmen niet gehaald, de zwemjuf/meester zal je hierover informeren. Op een later tijdstip zal ze persoonlijk toelichten wat de reden is van de afwijzing.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.